Juhlat Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Tonnato sandwich

4.9/5 - (25 votes)

Italialainen herkkuruoka vitello tonnato muuntuu tässä reseptissä aivan upeaksi suolaliha tonnato sandwichiksi. Reseptissä paahtoleipä kaulitaan aivan ohueksi ja sen päälle kootaan suolalihaa, tonnatokastiketta, parmesaania, kapriksia ja kirsikkatomaatteja.

Herkullinen paahtopaisti tonnato (4 hlölle)

  • 1 prk tonnikalaa öljyssä
  • 4 kpl sardellifileetä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 dl parmesaanijuustolastuja
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 4 rkl kapriksia
  • 1 ruukku rucolaa

Suolalihasta ja tonnatokastikkeesta valmistuu näyttävä alkupala

Valuta ylimääräinen öljy pois tonnikalapurkista. Lai­ta tonnikala. sardellifileet, puolet kapriksista (2 rkl), dijoninsinappi­ ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Kastikkeen pitäisi olla hivenen valuvaa.

Paahda paahtoleipäviipaleet leivänpaahtimessa. Kauli paahtoleivät litteiksi kaulimella voipaperin tai kelmun alla. Poista leipäviipaleista reunat. Voi myös muotoilla leivät muotin avulla pyöreiksi.

Nostele Mutti kirsikkatomaatit siivilään ja valuta niistä ylimääräinen tomaattimehu pois. Voit käyttää purkin tomaattimehun ruoanlaitossa esimerkiksi pastakastikkeessa. Valuta myös kaprikset siivilässä.

Kokoa suolaliha tonnato sandwich laittamalla pohjaksi yksi paahtoleipäviipale. Lusikoi sen päälle tonnatokastiketta ja suolalihaa. Lisää toinen paahtoleipä ja nostele tonattoa ja suolalihaa. Viimeistele annos kirsikkatomaateilla, kapriksilla, parmesaanilastuilla ja rucolalla.

Viinilasillinen

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.

Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close