Italialainen herkkuruoka vitello tonnato muuntuu tässä reseptissä aivan upeaksi suolaliha tonnato sandwichiksi. Reseptissä paahtoleipä kaulitaan aivan ohueksi ja sen päälle kootaan suolalihaa, tonnatokastiketta, parmesaania, kapriksia ja kirsikkatomaatteja.
Herkullinen paahtopaisti tonnato (4 hlölle)
- 400 g naudan suolalihaa
- 8 viipaletta paahtoleipää
- 1 prk Mutti kirsikkatomaatteja
- 50 g parmesaania
- kourallinen rucolaa
- 1 dl kapriksia
- 1 prk tonnikalaa öljyssä
- 4 kpl sardellifileetä
- 1 tl Dijon-sinappia
- 3 rkl sitruunamehua
- 2 dl täysmajoneesia
- 1 dl parmesaanijuustolastuja
- 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
- 4 rkl kapriksia
- 1 ruukku rucolaa
Suolalihasta ja tonnatokastikkeesta valmistuu näyttävä alkupala
Valuta ylimääräinen öljy pois tonnikalapurkista. Laita tonnikala. sardellifileet, puolet kapriksista (2 rkl), dijoninsinappi ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Kastikkeen pitäisi olla hivenen valuvaa.
Paahda paahtoleipäviipaleet leivänpaahtimessa. Kauli paahtoleivät litteiksi kaulimella voipaperin tai kelmun alla. Poista leipäviipaleista reunat. Voi myös muotoilla leivät muotin avulla pyöreiksi.
Nostele Mutti kirsikkatomaatit siivilään ja valuta niistä ylimääräinen tomaattimehu pois. Voit käyttää purkin tomaattimehun ruoanlaitossa esimerkiksi pastakastikkeessa. Valuta myös kaprikset siivilässä.
Kokoa suolaliha tonnato sandwich laittamalla pohjaksi yksi paahtoleipäviipale. Lusikoi sen päälle tonnatokastiketta ja suolalihaa. Lisää toinen paahtoleipä ja nostele tonattoa ja suolalihaa. Viimeistele annos kirsikkatomaateilla, kapriksilla, parmesaanilastuilla ja rucolalla.
Viinilasillinen
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.