Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Tomaattitartar, kylmäsavulohi ja jogurttikastike

4.9/5 - (47 votes)

Herkullinen ja värikäs tartar valmistuu tomaateista helposti kotona. Tomaattitartar sopii loistavasti kylmäsavulohen kanssa nautittavaksi. Raikas jogurttipohjainen kastike maustetaan tilliöljyllä ja merileväkaviaarilla.

Kylmäsavulohi ja tomaattitartar ovat oiva makupari

Pese tomaatit ja halkaise ne. Posta tomaattien malto ja siemenet ruokalusikalla. Voit käyttää siemenet vaikkapa pastakastikkeeseen. Leikkaa tomaatit terävällä pieniksi kuutioksi. Kuori ja leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa tomaattikuutiot, sipuli, rouhittu mustapippuri ja suola. Anna tomaattitartarin maustua jääkaapissa 20 minuuttia.

Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi.

Sekoita kulhossa jogurtti ja merileväkaviaari.

Laita silputtu tilli ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja aja hienoksi tilliöljyksi. Voit tehdä tämän myös sauvasekoittimella.

Valuta tartarista ylimääräinen neste pois. Koko tomaattitartarit lautasille pyöreän muotin avulla. Asettele pienemmällä muotilla kylmäsavulohi tomaattitartarin keskelle. Lisää jogurttikastike annosten reunoille. Viimeistele jogurttikastike tilliöljyllä ja hasselpähkinärouheella.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 15,50€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 16,51€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja