Avokado ja graavilohi ovat maistuva makupari. Herkullinen annos valmistuu helposti graavilohesta, avokadosta ja piparjuurikreemistä. Voit valmistaa annoksen näyttävästi isolle tarjoiluvadille tai tarjoilla yksittäisinä annoksina.
Avokado, graavilohi ja piparjuurikreemi (4 hlölle)
- 2-3 kpl avokadoja
- 1 prk (200 g) crème fraiche / ranskankermaa
- 3 rkl piparjuuritahnaa
- vastarouhittua mustapippuria
- 1 dl pinjansiemeniä paahdettuna
- 2 cm pala retikkaa
Avokado ja graavilohi ovat maistuva makupari
Kaada ranskankerma pieneen kulhoon ja sekoita piparjuuritahna sen joukkoon. Anna kreemin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Halkaiset avokadot ja poista niistä kivet. Koverra ruokalusikalla hedelmälihat. Leikkaa avokadopuolikkaat ohuiksi viipaleiksi.
Asettele annoksen pohjalle avokadoviipaleita. Levitä piparjuurikreemi avokadojen päälle. Lisää graavilohen siivut. Viimeistele annokset ohueksi leikatuilla retikkatikuilla ja pinjasiemenillä.
Viinilasillinen
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,49€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi