Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Avokado sopii graavilohen seuraan

4.9/5 - (29 votes)

Avokado ja graavilohi ovat maistuva makupari. Herkullinen annos valmistuu helposti graavilohesta, avokadosta ja piparjuurikreemistä. Voit valmistaa annoksen näyttävästi isolle tarjoiluvadille tai tarjoilla yksittäisinä annoksina.

Avokado, graavilohi ja piparjuurikreemi (4 hlölle)

  • 2-3 kpl avokadoja
  • 1 prk (200 g) crème fraiche / ranskankermaa
  • 3 rkl piparjuuritahnaa
  • vastarouhittua mustapippuria
  • 1 dl pinjansiemeniä paahdettuna
  • 2 cm pala retikkaa

Avokado ja graavilohi ovat maistuva makupari

Kaada ranskankerma pieneen kulhoon ja sekoita piparjuuritahna sen joukkoon. Anna kreemin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Halkaiset avokadot ja poista niistä kivet. Koverra ruokalusikalla hedelmälihat. Leikkaa avokadopuolikkaat ohuiksi viipaleiksi.

Asettele annoksen pohjalle avokadoviipaleita. Levitä piparjuurikreemi avokadojen päälle. Lisää graavilohen siivut. Viimeistele annokset ohueksi leikatuilla retikkatikuilla ja pinjasiemenillä.

Viinilasillinen

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,49€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close