Tuoreesta tonnikalasta valmistuu hetkessä herkulliset tapasleivät. Tonnikala maustetaan suolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä ja makeahkolla granaattiomena-balsamicolla. Nämä tapasleivät sopivat loistavasti pieneen nälkään ruokahalua nostattamaan.
Tapasleivät tuoreesta tonnikalasta (noin 15 palaa)
- 150 g tuoretta tonnikalaa
- 1 kpl maalaispatonki
- 8 kpl tuoreita aprikooseja
- 1 kpl mieto punainen chili
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl granaattiomena-balsamicoa
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
Tapasleivät tuoreesta tonnikalasta ovat helppoja ja nopeita valmistaa
Leikkaa tonnikalasta ohuita viipaleita. Mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla.
Pese aprikoosit huolellisesti. Leikkaa aprikoosit puoliksi ja poista niistä kivet. Leikkaa aprikoosipuolikkaat neljään osaan. Siirrä palat kulhoon ja mausta ripauksella suolaa, oliiviöljyä ja granaattiomena-balsamicoa. Anna maustua 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Halkaise chilipaprika ja poista siitä siemenet. Leikkaa chili ohuiksi paloiksi.
Leikkaa patonki viipaleiksi. Paahda patonkipalat kullan ruskeiksi paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä.
Kokoa tonnikala-tapasleivät asettelemalla niiden päälle tonnikalaa, aprikoosikuutioita ja muutama chilipala.
Viinilasillinen
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,49€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja