Liharuoka Reseptit Yleinen

Täyteläinen kanabolognese

4.7/5 - (32 votes)

Suomalaisten herkkuruoka, jauhelihakastike ja spagetti, valmistuu myös kanan jauhelihasta. Vähärasvaisempi liha ja tomaattipohjainen pitkään haudutettu kastike ovat oiva valinta kevyempää ruokaa rakastavalle.

Testaa myös kumppanimme Flavoradon Igorin kana

Pitkään haudutettu täyteläinen kanabolognese (6 hlölle)

  • 400 g kanan jauheliha
  • 1 kpl sipuli
  • 2-3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • 1 prk (190g) hillosipuleita
  • 1 prk Mutti tomaattimurska
  • 1 prk paseerattu tomaatti
  • 2 rkl kanafondi
  • 1 tl tamarinditahnaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl tuoretta silputtua oreganoa
  • 400 g spagettia
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • parmesaania

Kuori sipulit ja ne leikkaa pieniksi kuutioiksi. Pese kesäkurpitsa huolellisesti ja leikkaa se pieneksi kuutioksi. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla tai kasarissa viisi minuuttia. Ruskista oliiviöljyssä kanan jauheliha.

Lisää kasariin/pannulle jauhelihan joukkoon, sipulit, kesäkurpitsakuutiot, valutetut hillosipulit, tomaattimurska, paseerattu tomaatti, kanafondi, tamarinditahna, viinietikka ja rouhittu mustapippuri. Keitä kastiketta pienellä lämmöllä tunnin ajan aina välillä sekoittaen. Maista ja lisää suolaa mieleisesi määrä. Lisää lopuksi tuore silputtu oregano ja loraus oliiviöljyä.

Keitä spagetti ohjeen mukaan runsaalla suolalla maustetussa vedessä noin 8-10 minuuttia. Valuta pasta lävikössä, älä huuhtele. Lisää annoksen päälle halutessasi jotain voimakasta juustoa (parmesaani, pecorino tms.)

Viinilasillinen

Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 9,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.

Torres Clos Ancestral, Espanja. Alkon nro 901101. Hinta 17,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, metsämarjainen, karpaloinen, paahteisen yrttinen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close