Kun kaipaat helppotekoisia kananmunia aamiaiseksi, lounaaksi tai välipalaksi, on niiden valmistaminen uunissa kätevää. Aikaa kuluu kymmenisen minuuttia ja maistuva herkku on edessäsi. Voit maustaa uunimunat mieleisilläsi mausteilla.
Helpot uunimunat kylmäsavulohen kera (4 hlölle)
- 100 g kylmäsavulohta
- 4 rkl Cavi-Art merileväkäviaaria
- 12 kpl kananmunia
- ½ dl silputta ruohosipulia
- ½ dl basilikan lehtiä
- ripaus mustapippuria
- ripaus suolaa
- oliiviöljyä voiteluun
Kananmunat uunissa on maistuva aamupala
Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Voitele oliiviöljyllä pienet uunin kestävät kulhot. Lisää puolet kylmäsavulohisuikaleista kulhojen pohjille. Riko kulhoihin kanamunat. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Paista uunissa 200°C 8-10 minuuttia. Viimeistele annokset kylmäsavulohella, merileväkaviaarilla ja tuoreilla yrteillä. Nauti mieleisesi leivän kanssa.
Viinilasillinen
Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 12,98€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.
Neiss Scheurebe, Saksa. Alkon nro 540787. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, greippinen, sitruksinen, viherpäärynäinen, aprikoosinen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja