Juhlat Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Perunagnocchit salvia-sitruunakastikkeessa

5/5 - (41 votes)

Perunagnocchit paistetaan rapeiksi ja tarjoillaan salvialla maustetun voi-sitruunakastikkeen kera. Gnoccheissa on hieman työtä, mutta lopputulos palkitsee. Toki voit ostaa gnocchit myös valmiina kaupasta. Suosittelen kokeilemaan, sillä teet tämän annoksen varmasti uudelleen!

Perunagnocchit salvia-sitruunakastikeessa (4 hlölle)

  • 600 g jauhoisia perunoita
  • 100 g durumvehnäjauhoja
  • 3 kpl kananmunan keltuaisia
  • 1 dl tuoreen salvian lehtiä
  • suolaa
  • voita paistamiseen
  • 1 kpl sitruuna
  • 1-2 dl tuoreen salvian lehtiä
  • 100 g voita

Salvialla maustettu voi-sitruunakastike maustaa perunagnocchit

Kypsennä perunat uunissa 200°C noin tunnin ajan. Halkaise perunat ja koverra sisus. Jäähdytä perunamassa. Sekoita perunamassan joukkoon keltuaiset, vehnäjauhot, yrtit ja 1 tl suolaa. Leivo sormenpäänpaksuisia tankoja ja leikkaa paloiksi. Keitä gnoccheja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Valuta ja jäähdytä gnocchit. Paista gnocchit ennen tarjoilua runsaassa voissa salvian lehtien kanssa kauniin värisiksi. Jos et ehdi tekemään gnoccheja itse, voit ostaa ne valmiina kaupasta. Keitä ne tällöin ohjeen mukaan ja paista runsaassa voissa yllä olevan ohjeen mukaisesti.

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori raasteeksi. Purista sitruunan mehu kuppiin. Laita voi kattilaan. Keitä voita niin, että se hieman ruskistuu. Lisää voin sekaan salvian lehdet, sitruunan kuori ja sen mehu. Keitä kastiketta parin minuutin ajan.

Nostele gnocchit lautaselle ja annostele salvia-sitruunakastiketta niiden päälle.

Viinilasillinen

Dreissigacker Vintages Riesling, Saksa. Alkon nro 922016. Hinta 27,48€
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, limettinen, viehkeän mineraalinen, upea.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,99€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja