Juhlat Kasvisruoka Leivonta Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Keväinen parsapiirakka

4.8/5 - (42 votes)

Keväällä nautitaan parsasta rapeaan lehtitaikinaan valmistetun piirakan muodossa. Parsa on ikivanha lääkekasvi, jolla on useita terveyttä parantavia vaikutuksia. Parsa sisältää kaikista kasveista eniten foolihappoa, jonka on todettu alentavan sydän-, verisuoni- ja sydäntautiriskiä. Parsassa on myös runsaasti A-, B1-, B2-, B3-, B6- ja C-vitamiineja.

Helppotekoinen rapea lehtitaikinainen parsapiirakka (4-8 hlölle)

  • 1 kpl iso lehtitaikinalevy (esim. Myllyn paras)
  • 2 nippua tuoreita vihreitä parsoja
  • 150 g crème fraîche
  • 125 g piparjuuri tuorejuusto
  • 1 kpl kananmuna
  • 80 g Aito Cheddar Kuusenkerkkä
  • 2 kourallista tuoreen basilikan lehtiä
  • 1 tl vastarouhittua mustapippuria

Juustoinen parsapiirakka maistuu herkulliselta

Sulata lehtitaikinalevy ohjeen mukaisesti ja kauli se uunin pellin kokoiseksi.

Leikkaa parsanipuista tyviosan kuiva osa pois (n. 2 cm). Keitä parsoja 5 min runsaasti suolatussa vedessä. Parsojen ei tarvitse olla kokonaan kypsiä.

Sekoita kulhossa ranskankerma, piparjuurijuusto, kananmuna ja mustapippuri. Levitä seos lehtitaikinan päälle. Asettele parsat kauniisti taikinalevyn päälle. Lisää raastettu cheddatjuusto piirakan päälle.

Lämmitä uuni 220°C. Paista piirakkaa uunin keskiosassa n. 25-30 minuuttia kunnes piirakka on kauniin värinen.

Anna piirakan jäähtyä hetki ja viimeistele se basilikan lehdillä.

Viinilasillinen

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.

Cono Sur Bicicleta Riesling, Chile. Alkon nro 582197. Hinta 10,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, viheromenainen, miellyttävän mineraalinen.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, hennon yrttinen, mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi