Erittäin kevyen ja ilmavan suklaamoussen valmistaminen onnistuu sifonissa erittäin helposti. Suklaavaahdon voi tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan tarjoilua jo päiviä ennen H-hetkeä. Olen tarjoillut vieraille tällä ohjeella valmistuttua suklaamoussea lukemattomia kertoja, ja aina se on saanut kehuja.
Erittäin ilmava suklaamousse sifonissa, popcornia ja lakritsijauhetta (6 hlölle)
- 2 dl valmista suklaakastiketta
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 rkl tomusokeria
- 4 dl valmiita popcorneja
- 2 tl lakritsijauhetta
Lakritsijauhe maustaa suklaamoussen
Kaada suklaakastike ja kuohukerma puolen litran vetoiseen terässifoniin. Lisää sifoniin kaakaojauhe ja tomusokeri. Sulje sifoni ja ravista sifonia kymmenen kertaa edestakaisin. Vapauta ilokaasupatruuna sifoniin ja ravista sifonia vielä kymmenen kertaa. Siirrä sifoni jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tekeytymään.
Ennen tarjoilua ravista sifonia kymmen kertaa ja pursota vaahto annosmaljoihin. Viimeistele popcornilla ja pienellä määrällä lakritsijauhetta.
Viinilasillinen
Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,89€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.
Graham’s 10 Years Old Tawny Port, Portugali. Alkon nro 905907. Hinta 35,99.
Punertavan ruskea, täyteläisen tuoksuinen, hedelmäinen, pehmeä.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja