Ahvenet maustetaan raikkaan makuisella sitruunapestolla ja paneroidaan pankojauhoilla. Ahvenfileiden seuraan sopii maistuva varhaiskaalista valmistettu pihvi. Voiko kesäruoka olla enää herkullisempaa?

Sitruunapestolla maustetut ahvenfileet ja kaalipihvit (4-6 hlölle)
- 500 g ahvenfileitä
- 135 g sitruunapestoa
- 2 dl pankojauhoja
- ½ tl suolaa
- 1-1½ kg varhaiskaalia
- 2 dl maustamatonta majoneesia
- 3 tl kokojyväsinappia
- 1 rkl paksua balsamicokastiketta
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl mantelirouhetta
- (pinnalle juustoraastetta)
Raikkaan makuisella sitruunapestolla maustetut ahvenet ovat herkkua
Mausta ahvenfileet suolalla ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä sitruunapesto ahvenfileiden päälle. Ripottele pankojauhoa ahvenfileiden päälle reilusti. Paista ahvenfileitä uunissa 220°C noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
Leikkaa varhaiskaali noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita kaaliviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja mustapippuria. Sekoita keskenään majoneesi, kokojyväsinappi ja balsamicokastike. Lisää noin ruokalusikallinen majoneesikastiketta per yksi kaaliviipale. Ripottele kaalipihvien päälle mantelirouhetta ja halutessasi juustoraastetta.
Paahda kaalipihvejä uunissa 200°C noin 20-30 minuuttia, kunnes kaali on kypsää ja kauniin väristä.

Viinilasillinen
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 12,98€.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, hapokas, hedelmäinen, aprikoosinen, hunajainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja