Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Juustoinen ohra-makaronilaatikko on parasta arkiruokaa

4.9/5 - (46 votes)

Herkullinen makaronilaatikko on monen perheen arjen pelastaja. Aromipajan makaronilaatikon makua tuunataan ohrasuurimoilla, sulatejuustolla, tomaattimerskalla ja etikkaisilla paprikasuikaleilla. Ohra-makaronilaatikkoa voi valmistaa isommankin annoksen ja pakastaa pahan päivän varalle!

Ohra-makaronilaatikko on arjen pelastaja

Kuori sipulit ja valkosipulit sekä leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita kasarissa tilkassa öljyä 5 minuuttia. Lisää lieden lämpötilaa ja ruskista samassa kasarissa jauheliha. Lisää joukkoon tomaattimurska, valutettu paprikasalaatti, Koskenlaskija, ruokakerma, punaviinietikka, lihafondi ja rouhittu mustapippuri. Anna kastikeseoksen maustua vähintään 15 minuuttia välillä sitä hämmentäen. Maista jauhelihakastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Kastikkeen tulee olla hieman ylisuolainen, sillä ohrasuurimot imevät osan suolasta.

Keitä makaronit suolatussa vedessä ohjeen mukaan noin 8-10 minuuttia. Valuta makaronit lävikössä.

Sekoita uunivuoassa jauhelihakastike, keitetyt makaronit ja ohrasuurimot. Ohrasuurimoita ei tarvitse erikseen keittää, sillä ne kypsyvät uunissa. Levitä juustoraaste makaronilaatikon päälle. Kypsennä ohra-makaronilaatikkoa uunissa 185°C noin 50 minuuttia.

Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 11,00€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.

Campo Viejo Crianza. Espanja. Alkon nro 006941. Hinta 13,01€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Llai Llai Pinot Noir, Chile. Alkon nro 438117. Hinta 13,71€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja