Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Savustettu lohi ja rapeat korvasienikupit

4.8/5 - (29 votes)

Savustettu lohi ja rapeat korvasienikupit ovat juhlaruokaa parhaimmillaan. Annoksen kanssa on kiva järjestää pienimuotoinen viinitasting. Maistele viinejä ennen ateriaa, sen aikana sekä aterioinnin jälkeen. Ruoka korostaa viinien eri elementtejä ja saa viinin maistumaan erilaiselta. Jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkiviini!

Rapeat korvasienikupit sopivat savustetun lohen kanssa

Leikkaa salvian lehdet silpuksi ja levitä ne lohifileen päälle. Mausta filee runsaalla suolalla ja anna maustua puoli tuntia. Savusta kala joko savustuspöntössä tai savustuspussissa. Käytä mielellään sekä leppä- että tammilastuja.

Hienonna salottisipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä hetki paistinpannulla nokareessa voita. Lisää vähintään kahteen kertaan ryöpätyt ja hienonnetut korvasienet (korvasienet pitää olla keitetty runsaassa vedessä vähintään kahteen kertaan, sillä muuten ne ovat erittäin myrkyllisiä!!). Lisää kuohukerma, 1 rkl sokeria, 2 tl suolaa sekä myllystä ripaus mustapippuria. Keitä muhennosta kasaan kymmenen minuuttia. Muhennoksen tulee olla koostumukseltaan paksua ja maultaan aromaattista. Lisää muhennokseen 1 rkl brandyä juuri ennen tarjoilua. Annostele muhennos pieniin vehnäkuppeihin ja tarjoilu välittömästi.

Kolme eri rypäleistä valmistettua viiniä riittävät hyvin viininmaisteluun. Mielipide suosikkiviinistä voi vaihtua siirryttäessä maistelemaan viinejä annoksen kanssa.

Riesling

Riesling Lieu-Dit Muehlforst, Ranska. Alkon nro 007291. Hinta 18,99€
Kuiva, hapokas, aprikoosinen, viheromenainen, päärynäinen, hienon mausteinen.

Pinot Noir

Petit Clos by Clos Henri Pinot Noir, Uusi-Seelanti. Alkon nro 934617. Hinta 23,81€
Keskitäyteläinen, raikkaan marjainen, mokkainen, lievän tanniininen.

Chardonnay

Penfolds Koonunga Hill Chardonnay, Etelä-Australia. Alkon nro 007963. Hinta 16,49€
Kuiva, hapokas, hunajameloninen, keltaomenainen, sitruksinen, persikkainen, tamminen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close