Juhlat Liharuoka Reseptit Yleinen

Herkulliset rullat paahtopaistista ja tonnatosta

4.9/5 - (22 votes)

Herkulliset rullat valmistuvat paahtopaistista, tonnato-kastikeessta ja rucolasta. Tonnatokastikeen pohjana käytetään tonnikalaa ja majoneesia. Paahtopaistin voit hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä. Kiireinen kokki ostaa senkin valmiina lihatiskiltä.

Herkullinen rullat paahtopaistista ja tonnatosta (4 hlölle)

  • 1 kg naudan paahtopaisti (4 hlölle tarvitaan noin 250g ohuita siivuja)
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl Maldon suolaa
  • voita ja oliiviöljyä paistamiseen

Paahtopaistin ja tonnikalakastikkeen liitto on hurmaava

Ota paahtopaisti huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Poista paistista kalvot ja kuivaa liha. Hiero paistin pintaan suola ja juuri rouhittu mustapippuri. Paista kuumalla pannulla lihaa voi ja oliiviöljyseoksessa noin 5 minuuttia. Laita filee uuniin noin tunniksi (100°C) kunnes paistin sisälämpötila on 56°C. Nosta paahtopaisti uunista foliopaperin päälle. Kiedo liha tiukalle rullalle ja anna vetäytyä puolen tunnin ajan. Jäädytä paisti ennen leikkaamista. Leikkaa paahtopaistista ohuen ohuita siivuja. Voit myös ostaa kaupasta valmiiksi siivutettua paahtopaistia 300g.

Valuta ylimääräinen öljy pois tonnikalapurkista. Lai­ta tonnikala. sardellifileet, kaprikset, dijoninsinappi­ ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi.

Täytä paahtopaistisiivut tonnatokastikkeella ja rucolalla sekä kääri ne rulliksi.

Viinilasillinen

Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja