Ahvenfileet kypsennetään veriappelsiinin kuorella ja mehulla maustetussa voissa. Veriappelsiinin hieno kirpeä makeus karamellisoi kalan. Ahvenfileet tarjoillaan Aromipajan yrtti-valkosipuliperunoiden kera.
Veriappelsiinivoissa paistetut ahvenfileet (4 hlölle)
- 500 g ahvenfileitä
- 1 kpl veriappelsiini
- 1 tl sokeria
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 3 rkl voita
- 8 kpl varrellisia kapsiksia
- 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
Veriappelsiinivoissa paistetut ahvenfileet maistuvat koko perheelle
Pyyhi talouspaperilla ahvenfileet kuiviksi. Suolaa ja pippuroi kalafileet molemmilta puolilta. Anna ahvenien maustua 15 minuuttia.
Pese veriappelsiini hyvin. Raasta puolet sen kuoresta raasteeksi mikroraastimella. Purista veriappelsiinin mehu ja lisää siihen kuoriraaste ja sokeri.
Lisää voi kuumalle paistinpannulle. Kun voin vaahdonmuodostus loppuu, lisää kalafileet pannulle ja paista niitä molemmilta puolilta 1-2 minuuttia. Lisää paistinpannulle veriappelsiinimehu ja laske lieden lämpötilaa. Kääntele ahvenfileitä pannulla mehussa muutaman kerran.
Tarjoile ahvenfileet yrtti-valkosipuliperunoiden kanssa. Viimeistele annokset kapriksilla ja paahdetuilla pinjansieminillä.
Viinilasillinen
Yalumba Y Series Riesling, Australia. Alkon nro 580607. Hinta 11,98€
Kuiva, hapokas, klementiininen, viheromenainen, sitruunainen, hennon petrolinen.
Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.
Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 14,98€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja