Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Graavilohi ja tomaattitartar

4.9/5 - (18 votes)

Herkullinen ja ihanan värikäs tartar valmistuu kirsikkatomaateista helposti kotona.  Tomaattitartar sopii loistavasti graavilohen kanssa nautittavaksi. Graavilohen voit valmistaa mieltymyksesi mukaan tai ostaa sen valmiina kaupasta.

  • 1 rs (250g) punaisia kirsikkatomaatteja
  • 1 rs (250g) keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 1 dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl maustamatonta majoneesia
  • 300 g graavilohta

Graavilohi ja tomaattitartar ovat oiva makupari

Pese kirsikkatomaatit huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa kirsikkatomaatit terävällä pieniksi kuutioksi. Leikkaa ruohosipuli silpuksi. Sekoita kulhossa tomaattikuutiot, ruohosipuli, rouhittu mustapippuri ja suola. Anna tomaattitartarin maustua jääkaapissa 20 minuuttia.

Valuta tartarista ylimääräinen neste pois. Koko tomaattitartarit lautasille pyöreän muotin avulla. Asettele graavilohisiivut annoksen reunoille. Viimeistele pikku nokareilla majoneesia.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja