Herkullinen ja ihanan värikäs tartar valmistuu kirsikkatomaateista helposti kotona. Tomaattitartar sopii loistavasti graavilohen kanssa nautittavaksi. Graavilohen voit valmistaa mieltymyksesi mukaan tai ostaa sen valmiina kaupasta.
Graavilohi ja tomaattitartar (4-6 hlölle)
- 1 rs (250g) punaisia kirsikkatomaatteja
- 1 rs (250g) keltaisia kirsikkatomaatteja
- 1 dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl maustamatonta majoneesia
- 300 g graavilohta
Graavilohi ja tomaattitartar ovat oiva makupari
Pese kirsikkatomaatit huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa kirsikkatomaatit terävällä pieniksi kuutioksi. Leikkaa ruohosipuli silpuksi. Sekoita kulhossa tomaattikuutiot, ruohosipuli, rouhittu mustapippuri ja suola. Anna tomaattitartarin maustua jääkaapissa 20 minuuttia.
Valuta tartarista ylimääräinen neste pois. Koko tomaattitartarit lautasille pyöreän muotin avulla. Asettele graavilohisiivut annoksen reunoille. Viimeistele pikku nokareilla majoneesia.
Viinilasillinen
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja