Raparperista valmistuu helposti samettinen vispipuuro. Erityisen kuohkean vispipuurosta saa jäähdyttämällä sen kunnolla jääkaappiviileäksi ja vatkaamalla pitkään. Raparperivispipuuro sopii aamiaiseksi, välipalaksi tai jälkiruoaksi.

Samettinen raparperivispipuuro (6-8 hlölle)
- 1 l vettä
- 500 g kuorittuja raparperinvarsia
- 1½ dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ dl mannasuurimoita
Kuohkean vispipuuron salaisuus on pitkä vatkausaika
Kuori raparperit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan vesi, raparperipalat ja sokeri. Keitä seosta 10 minuuttia. Soseuta raparperimehu sauvasekoittimella. Lisää kattilaan mannasuurimot ja suola koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä 15 minuuttia välillä sekoittaen etenkin pohjasta. Älä hätäänny, vaikka puuro näyttää enemmänkin löysältä velliltä. Se kiinteytyy jäähdytettäessä ja vatkauksen aikana.
Jäähdytä puuro hyvin jääkaappilämpötilaan. Itse jäähdytin yön yli. Vatkaa puuro kuohkeaksi monitoimikoneella tai sähkövatkaimella. Sopiva vatkausaika on 10-20 minuuttia. Puuron määrä kaksinkertaistuu tilavuudeltaan.

Viinilasillinen
Michel Schneider Silvaner Eiswein, Saksa. Hinta noin 18€.
Makea, miellyttävän hapokas, hunajainen, hennon viikunainen ja taatelinen.
Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,99€.
Meripihkanruskea, makea, sitruksinen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
