Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Parsapestolla maustettu tonnikala-pastasalaatti

4.9/5 - (27 votes)

Parsapesto on mielettömän hyvää ja se on helppo valmistaa. Herkullinen pastasalaatti valmistetaan pastasta, tonnikalasta, purjosipulista ja se maustetaan parsapestolla. Pastasalaatti sopii nautittavaksi sellaisenaan, mutta se toimii loistavasti myös grilliruokien lisukkeena.

  • 500 g Rummo-pastaa
  • 1 prk tonnikalaa
  • ½ kpl purjosipuli (valkoinen osa)
  • 1 prk (50g) kapriksia
  • suolaa pastan keitinliemeen

Parsapestolla maustettu tonnikala-pastasalaatti maistuu koko perheelle

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. Jäädytä pasta kylmän veden alla.

Leikkaa parsoista kova kantaosa pois (noin 2 cm). Leikkaa parsat senttimetrin pituisiksi paloiksi. Jätä parsan nuput pidemmiksi noin 4 cm:n pituisiksi paloiksi. Keitä parsapaloja kattilassa runsaasti suolatussa vedessä 4-6 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Parsojen pitää olla kypsiä. Jäädytä parsat kylmän veden alla.

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Purista sitruunan mehu.

Pese purjosipuli hyvin ja leikkaa sen valkoinen osa pieneksi silpuksi.

Paahda kaikki pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Varo, sillä siemenet palavat helposti. Laita tehosekoittimeen parsapalat (jätä nuput annoksen koristeluun), 1 dl pinjansiemeniä, 2 dl parmesaanijuustoa, puolikikkaan basilikaruukun lehdet, 1 dl oliiviöljyä, ½ dl sitruunan mehua, 1 rkl sitruunan kuorta (jätä loppu annoksen koristeluun), 1 tl sormisuolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi pestoksi. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Sekoita pasta, tonnikala, purjosipuli, puolet kapriksista ja parsapesto. Anna pastasalaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti. Viimeistele annos kapriksilla ja sitruunankuorella.

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,99€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.

Steininger Grüner Veltliner Kamptal, Itavalta. Alkon nro 526567. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja