Loistavan makuinen espanjalainen suosikkitapas valmistuu käden käänteessä. Vihreät pikkupaprikat tulevat Padrónista, Espanjan Galiciasta. Pikkupaprikat ovat yleensä mietoja, mutta ehkä joka kymmenes niistä on tulinen. Parmesaanimajoneesi sopii niiden dippaamiseen loistavasti!
Pimientos de Padrón ja parmesaanimajoneesi (4 hlölle)
- 2 pussia (400g) vihreitä pikkupaprikoita
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2-3 tl sormisuolaa
- 2 dl valmismajoneesia
- 1 dl vasta raastettua parmesaania
Huuhtele paprikat ja kuivaa ne keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin. Laita paprikat uunivuokaan, lisää vuokaan oliiviöljy ja sekoita hyvin. Paista uunissa 200°C noin 15-20 min, kunnes paprikat kärähtävät hieman pinnasta. Lisää paprikoiden päälle kunnolla sormisuolaa.
Voit myös grillata paprikat grillissä
Sekoita majoneesi ja parmesaaniraaste kulhossa. Anna majoneesiseoksen maustua kymmenisen minuuttia jääkaapissa.
Tarjoile paprikat ja dippaa niitä parmesaanimajoneesissa.
Viinilasillinen
Campo Viejo Cava Brut Reserva, Espanja. Alkon nro 538677. Hinta 11,99€.
Erittäin kuiva, keskihapokas, sitruksisen hedelmäinen, maanläheisen mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja