Voiko Toast Skagenin enää helpommin valmistaa? Olen tehnyt reseptin mukaista katkarapuskagenia jo vuosia ja aina se on perheelle ja vieraille maistunut.
Helppotekoinen katkarapuskagen paahtoleivällä (4 hlölle)
- 1 prk (200g) Hyvä Apaja jäämerensalaatti
- 400 g isoja katkarapuja
- 1 dl maustamatonta majoneesia
- 2 rkl sitruunanmehua
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 4 viipaletta Fazer Artesaanipaahto Jyväisä
- 1 rs Mimis rucolanverso
- voita leipien voiteluun
Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Ota ravuista sivuun puolet leipien koristelua varten. Sekoita kulhossa loput katkarapuvut, jäämerensalaatti, majoneesi, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna tahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Paahda paahtoleivät kauniin värisiksi. Voitele leivät kevyesti voilla. Lisää leipäviipaleiden päälle runsaasti rucolanversoja. Nostele katkarapuskagen tasaisesti leipien päälle. Nostele skagenin päälle katkarapukeko. Koristele leivät muutamalla rucolanversolla.
Viinilasillinen
Torres Clos Ancestral Forcada Xarel-lo Organic, Espanja. Alko nro 927925. Hinta 17,98€.
Kuiva, hapokas, upean yrttinen, sitruksinen, hedelmäinen.
Les Fumées Blanches Organic Sauvignon Blanc, Ranska. Alkon nro 506137. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, omenainen, valkoherukkainen, yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja