Ylijääneestä perunamuusista valmistuu kelpo espanjalaistyylinen perunamunakas. Sen päälle tehdään mausteinen kreemi pepperonimakkarasta, suolakurkuista, kokojyväsinapista ja ranskankermasta. Annos viimeistellään avokadolla ja Mimis-versosalaatilla.
Espajalaistyylinen perunamuusimunakas, pepperonikastike ja avokado (4-6 hlölle)
- 5 dl perunamuusia
- 7 kpl kananmunia
- 1 dl tuoretta silputtua persiljaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 dl Arla Lempi Crème Fraiche 15%
- 150 g Palermon pepperonimakkarasiivu
- 1 kpl iso suolakurkku
- 1 rkl kokojyväsinappia
- 1 tl ruohittua mustapippuria
- 3 kpl avokadoja
- 1 rs Mimis-versosalaattia
Espanjalainen munakas valmistuu helposti myös perunamuusista
Sekoita kulhossa perunamuusi, kanamunat, persilja, suola ja mustapippuri. Kaada oliiviöljy paistinpannulle ja lisää peruna-munaseos pannulle. Kypsennä munakasta keskilämmöllä 15-20 minuuttia. Käännä perunamunakas lautasen avulla. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia.
Valmista pepperonikreemi sekoittamalla suikaloitu pepperimakkara, kuutioitu suolakurkku, sinappi ja mustapippuri kulhossa. Anna kastikkeen maustua hetken jääkaapissa.
Kuori avokadot ja poista niiden kivi. Irrota niiden hedelmäosa ruokalusikalla ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi veitsellä. Kokoa annokset asettelemalla perunamunakassiivun päälle pepperonikreemiä, avokadoviipaleita ja versosalaattia.
Viinilasillinen
Campo Viejo Cava Brut Reserva, Espanja. Alko nro 538677. Hinta 11,99€.
Vaaleankeltainen, hedelmäinen tuoksu ja erittäin kuiva(10 g/l), keskihapokas ja kevyen mineraalinen maku.
Campo Viejo Crianza, Espanja. Alko nro 006941. Hinta 12,48€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.
Les Fumées Blanches Organic Sauvignon Blanc, Ranska. Alkon nro 506137. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, omenainen, valkoherukkainen, yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja