Tartarpihvi on raakana syötävä pihvi. Pihvi maustetaan usein worcesterkastikkeella, tabascolla, sinapilla, pippurilla, kapriksella ja raa’alla keltuaisella. Tartarpihvissä on erityisen tärkeää, että liha on tuoretta ja hyvälaatuista.

Herkullinen tartarpihvi (4 hlölle)
- 400 g naudan ulkofileetä tai sisäpaistia
- 3 rkl worcesterkastiketta
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 tl tabascoa
- 1 tl vastarouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 20 g kapriksia
- 1 rkl maustamatonta majoneesia
- ½ tl piparjuuritahnaa
- 1 dl halkaistuja hillosipuleita
- (1 dl pikkelöityjä sieniä)
- 4 kpl kananmunan keltuainen
- Dijon-majoneesi
- 1 kpl kananmunan keltuainen
- 2½ dl öljyä
- ½ kpl lime
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 4 tl Dijon-sinappia
Tartarpihvin valmistaminen kotona on helppoa
Naudan sisä-/ulkofileestä tai paistista syntyy kotona helposti tartarpihvi. Puhdista lihasta kalvot ja jänteet. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi erittäin terävällä veitsellä. Mausta liha worcesterkastikkeella, sinapilla, tabascolla, mustapippurilla, suolalla ja hienonnetuilla kapriksilla. Voit myös halutessasi sekoittaa lihan joukkoon majoneesia ja piparjuuritahnaa.
Herkullinen Dijon-majoneesi antaa annokselle hienostuneen maun. Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuainen ja laita se tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa sekä 1 tl sinappia (loput lisätään myöhemmin). Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Lisää valmiiseen majoneesiin loput Dijon-sinapista ja anna majoneesin tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
Muotoile lihasta pihvit lautasille ja nosta kananmunan keltuainen pihvin päälle sekä asettele hillosipulipuolikkaat ja pikkelöidyt sienet pihvin ympärille. Viimeistle annokset Dijon-majoneesilla.

Viinilasillinen
Sette Vigne 7, Italia. Alkon nro 923907. Hinta 17,01€.
Täyteläinen, tanniininen, marjainen, mausteinen, tamminen.
Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 17,02€.
Täyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, mausteinen, yrttinen.
Esporão Reserva, Portugali. Alkon nro 470667. Hinta 25,52€.
Täyteläinen, tanniininen, hapokas, metsämarjainen, mausteisen lämmin, hienostuneen tamminen.
Kuvat ja tekstit: Mikko Niemi / Aromipaja