Arjen ruoanlaiton pitää olla helppoa. Koko perheelle maistuva juustoinen tonnikalalaatikko valmistuu helposti yhden astian taktiikkaa käyttämällä padassa. Ensiksi tehdään tonnikalakastike, jonka sekaan lisätään perunasuikaleet. Sen jälkeen pata laitetaan uuniin kypsymään.

Juustoinen tonnikalalaatikko (noin 6 hlölle)
- 1 kg peruna-sipulisuikaleita
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl pieni kesäkurpitsa
- 3 prk tonnikalaa vedessä
- 1 prk (400g) Mutti tomaattimurskaa
- 360 g kurkkusalaattia
- 3 rkl kalafondia
- 250 g Koskenlaskija Ruoka & Dippi
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl mustapippuria
- 2 dl ruokakermaa
- 100 g juustoraastetta
- tilkka öljyä
- suolaa tarvittaessa
Juustoinen tonnikalalaatikko maistuu koko perheelle
Kuori sipuli ja kesäkurpitsa. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli- ja kesäkurpitsakuutioita isossa padassa tilkassa öljyä 5-10 minuuttia.
Lisää pataan valutetut tonnikalat, tomaattimurska, kurkkusalaatti, kalafondi, Koskenlaskija, paprikajauhe, oregano, mustapippuri ja ruokakerma. Keitä tonnikalakastiketta 10 minuutin ajan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Kastikkeen tulee olla hieman ylisuolaista, sillä perunasuikaleet imevät suolaa itseensä.
Lisään pataan tonnikalakastikkeen joukkoon perunasuikaleet ja sekoita ainekset keskenään. Lisää päälle juustoraaste. Paista tonnikalalaatikkoa uunissa 185°C tunnin ajan. Varmista, että perunat ovat kypsiä.

Viinilasillinen
Les Fumées Blanches Organic Sauvignon Blanc, Ranska. Alkon nro 506137. Hinta 14,15€.
Viherkeltainen, kuiva, hapokas, limettinen, viheromenainen, valkoherukkainen, kevyen yrttinen
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 17,01€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 16,51€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, miellyttävän mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja