Paahtopaistin ja tonnikalan liitto on yllättävä, mutta toimii upeasti – täyteläiset maut täydentävät toisiaan ja tekevät annoksesta unohtumattoman. Tämä herkku saa vieraat taatusti vakuuttumaan, ja lopuksi tekee mieli nuolla lautaskin puhtaaksi. Voit valmistaa kaikki komponentit jo edellisenä päivänä ja koota annoksen hetkessä, kun juhla alkaa.

Paahtopaistia ja tonnikalaa Aromipajan tapaan
- 1 kg naudan paahtopaisti (4 hlölle tarvitaan noin 250-300g ohuita siivuja)
- 2 rkl rouhittua mustapippuria
- 3 rkl Maldon suolaa
- voita ja oliiviöljyä paistamiseen
- 1 prk tonnikalaa öljyssä
- 2 tl kalakastiektta
- 1 tl Dijon-sinappia
- 3 rkl sitruunamehua
- 2 dl maustamatonta majoneesia
- 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
- 4 rkl kapriksia
- 2 dl versosalaattia
Paahtopaistin ja tonnikalakastikkeen liitto on hurmaava
Ota paahtopaisti huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Poista paistista kalvot ja kuivaa liha. Hiero paistin pintaan suola ja juuri rouhittu mustapippuri. Paista kuumalla pannulla lihaa voi ja oliiviöljyseoksessa noin 5 minuuttia. Laita filee uuniin noin tunniksi (100°C) kunnes paistin sisälämpötila on 56°C. Nosta paahtopaisti uunista foliopaperin päälle. Kiedo liha tiukalle rullalle ja anna vetäytyä puolen tunnin ajan. Jäädytä paisti ennen leikkaamista. Leikkaa paahtopaistista ohuen ohuita siivuja. Voit myös ostaa kaupasta valmiiksi siivutettua paahtopaistia 250-300g.
Valuta ylimääräinen öljy pois tonnikalapurkista. Laita tonnikala, kalakastike, puolet kapriksista (2 rkl), dijoninsinappi ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Kastikkeen pitäisi olla hivenen valuvaa. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
Nostele lautasten pohjalle tonnikalakastiketta ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Asettele ohuet paahtopaistisiivut tonnaton päälle. Levitä paahtopaistin päälle lisää tonnikalakastiketta. Viimeistele annos kapriksilla ja salaatinversoilla

Viinilasillinen
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 16,49€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 16,90€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
