Perinteinen perunamuusi saa kokonaan uuden elämän, kun se maustetaan parmesaanilla ja paahdetuilla valkosipuleilla. Parmesaani-perunamuusi on juhlava lisuke monelle liha- ja kalaruoalle.
Parmesaanilla ja paahdetuilla valkosipuleilla maustettu perunamuusi (6-8 hlölle)
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2 kpl kokonaisia valkosipuleita
- 100 g parmesaania
- 100 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa
- 1 dl tuoreen oreganon lehtiä
- oliiviöljyä
- 1-2 tl paprikajauhetta
Kuori perunat ja leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi. Keitä perunat täysin kypsäksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä.
Erottele kokonaisista valkosipuleista kynnet ja kuori ne. Paahda valkosipulin kynsiä uunissa 180°C tilkassa oliiviöljyä noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin paahteisen värisiä.
Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois ja hienonna perunapalat perunasurvimella. Lisää joukkoon raastettu parmesaani, kerma ja voi. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa suolaa.
Viimeistele perunamuusi valkosipulin kynsiällä, ripauksella jauhettua paprikaa, oreganon lehdillä ja oliiviöljyllä.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja