Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Paahdettu myskikurpitsa ja lohitartar

4.8/5 - (25 votes)

Paahdettu myskikurpitsa on helppo valmistaa uunissa. Sen maku on ihanan makea. Kokeile täyttää se Lapin Lumous kylmäsavulohitartarilla ja viimeistele annos rapeilla kurpitsansiemenillä.

Paahdettu myskikurpitsa ja Lapin Lumous kylmäsavulohitartar (4 hlölle)

Paahdettu myskikurpitsa on ihanan makeaa

Puolita myskikurpitsa poikittaissuunnassa. Halkaise puolikkaat. Poista siemenkotapalojen siemenet ja rihmasto. Paahda kurpitsapaloja uunissa (225°C) kuoriosa alaspäin käännettynä noin 45 minuuttia. Varmista haarukalla, että kurpitsat ovat täysin pehmenneitä. Jos kurpitsat tummuvat kypsennyksen aikana liikaa, voit kääntää ne pellillä toisin päin. Poista kahdesta siemenkodattomasta palasta hieman kurpitsalihaa ruokalusikalla (tee niihin pesä).

Voit puhdistaa kurpitsan siemenet ja paahtaa ne pannulla rapeiksi.

Nostele kurpitsapalat lautasille. Annostele Lapin Lumousta niiden päälle. Viimeistele annokset kurpitsansiemenillä.

Viinilasillinen

Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja