Suomen parhaan cheddarin tittelin voittanut Jukolan Aito Cheddar Mustapippuri maistuu illanistujaisissa tai väliruokana uskomattoman hyvältä kotitekoisen tomaattihillon kera. Kokeile vaikka!
Mustapippuricheddaria ja tomaattihilloa
- 1 pkt Jukolan Aito Cheddar Mustapippuri
- 1 tlk Mutti kirsikkatomaatti
- 1 rs (250g) tuore kirsikkatomaatti
- 200 g hillosokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan. Laita kattilaan Mutti kirsikkatomaatit, pilkotut tomaatit, hillosokeri ja viinietikka. Keitä hiljaa poreillen seosta kasaan noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Purkita puhtaaseen purkkiin kuumana. Laita hillo tomaattihillo jäähtymään jääkaappiin.
Leikkaa cheddar paloiksi ja tarjoile tomaattihillon kera.
Viinilasillinen
Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 12,98€.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, hapokas, hedelmäinen, aprikoosinen, hunajainen.
Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic, Saksa. Alkon nro 947737. Hinta 10,99€.
Vaaleankeltainen, kuiva, hapokas, sitruksinen, viehkeän mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja