Mansikoista ja vesimelonista valmistuu nopeasti herkullinen kesäsalaatti. Mansikka-vesimelonisalaatti sopii kesälounaaksi tai grilliherkkujen kera nautittavaksi. Muista käyttää kylmiä ainesosia, niin saat salaatista raikkaan!

Kesäinen mansikka-vesimelonisalaatti (noin 6-8 hlölle)
- 1 kpl vesimeloni
- 500 g mansikoita
- 200 g vadelmia
- 1 dl granaattiomena balsamicokastiketta
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 2 dl tuoreen mintun lehtiä
Mansikat ja vesimeloni sopivat kesäsalaattiin
Kuori vesimeloni ja leikkaa se sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Poista mansikoita kannat ja leikkaa ne kahteen/neljään osaan.
Kokoa mansikka-vesimelonisalaatti tarjoiluvadille mansikoista, vesimelonista ja vadelmista. Mausta salaatti granaattiomenan makuisella balsamicokastikkeella, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla. Viimeistele salaatti lisäämällä sen joukkoon tuoreen mintun lehtiä.

Viinilasillinen
Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 12,99€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 15,49€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
