Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Mandariini ja konjakki maustavat graavilohen

4.8/5 - (34 votes)

Jouluksi graavataan lohta, jonka maustavat mandariini ja konjakki. Mandariinin makeus ja sitruksisuus sopivat graavilohelle upeasti. Konjakki pehmentää kalaa ja viimeistelee maun.

Mandariini ja konjakki graavattu lohi

1 kg lohta
1 dl konjakkia
4 kpl mandariineja
2 rkl sokeria
1 dl karkeaa merisuolaa
1 tl valkopippuria

Kannattaa leikata lohifilee useiksi paloiksi. Niitä voi käyttää menekin mukaan.

Poista lohifileestä nahka. Graavilohi on helpompi leikata kauniiksi säännöllisen muotoisiksi paloiksi ilman nahkaa.

Ripottele lohifileen päälle ripaus sokeria, jotta kalafilee pysyy pehmeänä.

Pese mandariinit huolellisesti ja leikkaa ne siivuiksi kuorineen terävällä veitsellä.

Sivele pullasudilla lohifilee kauttaaltaan konjakilla useaan kertaan. Rouhi lohen pintaan valkopippuria. Hiero kalan pinnalle karkeaa merisuolaa. Peitä lohi mandariinisiivuilla. Kääri lohifilee tiukaksi kääreeksi voipaperiin ja aseta sen päälle kevyt paino. Pidä jääkaapissa 1-2 vuorokautta.

Poista kalafileestä ennen tarjoilua mandariinisiivut ja ylimääräinen suola. Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoamista. Graavisuolattu kala säilyy kokonaisina fileenä jääkaapissa noin 5 vuorokautta.

Viinilasillinen

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close