Savulohitahna sopii loistavasti uunissa kypsennettyjen paprikoiden täytteeksi. Aikaa tämän alku- tai välipalan tekemiseen kuluu kokonaisuudessaan puoli tuntia. Kesäruoan kuuluu olla helppoa ja hyvää!
Helppotekoiset savulohitahnalla täytetyt paprikat (6 hlölle)
- 3 kpl isoja paprikoita
- tilkka oliiviöljyä
- 1 rs (200g) jäämeren salaattia
- 3 rkl maustamatonta majoneesia
- 100 g kylmäsavulohta
- 200 g TuliSavulohta (tai lämminsavulohta)
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- suolaa
Savulohitahnalla täytetyt paprikat maistuvat herkulliselta
Halkaise paprikat ja poista puolikkaista siemenkodat. Levitä pullasudilla paprikapuolikkaiden pintaan oliiviöljyä. Mausta paprikat ripauksella suolaa. Laita paprikat uunipellille ja paahda niitä uunissa 225°C 20 minuuttia. Anna paprikoiden hieman jäätyä ennen täyttämistä.
Leikkaa savulohet pieniksi paloiksi. Laita kulhoon jäämerensalaatti, majoneesi, lohipalat, sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitahna tasaiseksi.
Täytä paprikat savulohitahnalla ja viimeistele halutessasi muutamalla yrtinlehdellä tai versosalaatilla.
Viinilasillinen
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja