Burratajuusto sopii nautittavaksi herkullisten paahdettujen viinirypäleiden ja kirsikkatomaattien kera. Burratan ulkokuori on kiinteää mozzarellajuustoa, kun taas sen sisäpuoli sisältää stracciatellaa ja hyytynyttä kermaa. Burratassa on ihanan pehmeä koostumus.
Burrataa sekä paahdettuja viinirypäleitä ja kirsikkatomaatteja (4 hlölle)
- 2 kpl (250g) Burrataa
- 250 g viinirypäleitä (vaaleita tai tummia)
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 tl Maldon-suolaa
- 3 rkl granaattiomena balsamicokastiketta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- kourallinen mintun tai basilikan lehtiä
Burrata on samettisen pehmää
Huuhtele viinirypäleet ja kirsikkatomaatit sekä laita ne uunivuokaan. Mausta rypäleet rouhitulla mustapippurilla, suolalla ja balsamicokastikeella. Paahda viinirypäleitä uunissa 200°C 15 minuuttia. Anna paistoksen jäähtyä hetki.
Halkaise burratat ja asettele puolikas juustopallo annoksen keskelle. Nostele burratan ympärille paahdettuja viinirypäleitä ja tomaatteja. Viimeistele annokset oliiviiöljyllä sekä tuoreilla mintun tai basilikan lehdillä.
Viinilasillinen
Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,99€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.
KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,49€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, miellyttävän mineraalinen.