Lohi-lime-hapankorppuhampurilainen

8.12.2017

Lohi-lime-hapankorppuhampurilainen
7 arviota - 4.9

Joulupöydän ehdoton makupala on kaunis lohihampurilainen, jossa yhdistyvät suomalainen ja itämainen makumaailma. Tämä moderni hampurilainen sopii hienosti nautittavaksi Amuse bouchen tavoin ennen varsinaista ateriaa hyvän kuohujuoman kera. Aromipaja toivottaa lukijoilleen hyvää joulua!

Lohihampurilainen joulupöytään

  • 200 g graavilohta
  • 10 kpl hapankorppuja
  • 2 dl kasvislientä
  • 5 cm pala sitruunaruohoa
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • 2-3 dl rypsiöljyä
  • ½ kpl lime
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl sinappia
  • 1 rkl sitruunaruohotahnaa

Kaada kasvisliemi kattilaan ja lisää sitruunaruoho. Anna kiehahtaa. Kasta hapankorput yksitellen liemessä ja nostele ne lautaselle jäähtymään. Leikkaa hapankorpuista pyöreällä muotilla noin 5 cm läpimittaisia kiekkoja. Leikkaa graavilohesta samalla muotilla yhtäläisiä kiekkoja korppujen kanssa.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, ½ tl suolaa, ½ tl sinappia ja sitruunaruohotahna. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Kokoa lohihampurilaiset laittamalla pyöreälle hapankorpulle majoneesia, lohisiivu majoneesia ja kansi.

Kuohuva viinilasillinen

Castellblanch Carat, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 9,99€.
Kuiva, mielyttävän hapokas, hedelmäinen, sitruksen yrttinen

Castellblanch Rosado Semi Seco Carat, Espanja. Alkon nro 528017. Hinta 9,70€.
Puolikuiva, keskihapokas, makean marjainen, viehkeän mansikkainen.

Laurent-Perrier Brut, Ranska. Alkon nro 008621. Hinta 46,49€.
Kuiva, erittäin hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, mineraalinen, hienostuneen tasapainoinen.

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: