Saganakijuusto on yksi suosikeistani kreikkalaisessa keittiössä. Saganaki on yleensä miedosta juustosta leikattu pala, joka leivitetään ja paistetaan. Juuston ihanan rapean pinnan alla on lämmintä ja pehmeää juustoa.
Paistettu saganakijuusto ja tomaatti-rucolasalaatti (4 hlölle)
- 200 g saganakijuustoa
- 1 kpl kananmuna
- 1 dl nehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhola
- oliiviöljyä paistamiseen
- 1 kpl sitruuna
- 100 g rucolaa
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 4 rkl granaattiomena balsamicokastiketta
- 4 rkl oliiviöljyä
Paneroitu saganakijuusto on päältä rapeaa ja sisältä pehmeää
Leikkaa saganaki neljäksi noin senttimetrin paksuiseksi kolmioksi. Leivitä juustopalat pyörittelemällä ne ensiksi vehnäjauhoissa. Kasta juustopalat sen jälkeen kevyesti vatkatussa kananmunassa. Viimeistele leivitys pyörittelemällä juustopalaja korppujauhoissa. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista saganakipaloja molemmilta puolilta noin 1-2 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta juustopalat talouspaperin päälle.
Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Asettele lautaselle rucolaa ja kirsikkatomaattipuolikkaita. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja balsamicoa. Viimeistele salaatti nostelemalla sen päälle saganakijuusto ja puristamalla sen päälle hieman sitruunamehua.
Viinilasillinen
Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier, Chile, Alkon nro , Hinta 12,48€.
Kuiva, hapokas, limettinen, mangoinen, kukkainen, hennon mineraalinen.
Savia Viva Familia Organic Xarel-lo, Espanja. Alkon nro 582567. Hinta 11,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen persikkainen, hennon yrttinen.
Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,49€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja