Juhlat Liharuoka Reseptit Yleinen

Välimeren luumu-kanapata

4.9/5 - (26 votes)

Välimeren tyyliin valmistettu luumuilla maustettu kanapata on herkullinen pataruoka koko perheen makuun. Luumut tuovat hieman makeutta kanapataan. Luumu-kanapadan voi nauttia riisin, pastan tai perunoiden kera.

Välimeren luumu-kanapata (4-6 hlölle)

  • 4 kpl (600g) kanan rintafileitä
  • 500 g luumuja
  • 2 kpl sipuleita
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 tlk Mutti kirsikkatomaatteja
  • ½ dl kanafondia
  • 2 kpl laakerinlehtiä
  • 6 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • oliiviöljyä kanojen paistamiseen
  • suolaa

Välimeren luumuilla maustettu kanapata maistuu koko perheelle

Leikkaa kanan rintafileet neljään osaan. Ruskista ne padassa oliiviöljyssä. Lisää kuoritut ja karkeaksi paloitellut sipulit, hienonnetut valkosipulit ja paloitellut herkkusienet pataan. Pese luumut hyvin. Halkaise ne ja poista niistä kivi teelusikalla. Leikkaa luumut lohkoiksi ja lisää pataan.

Lisää pataan punaviini, Mutti kirsikkatomaatit, kanafondi, laakerinlehdet, timjamin oksat ja mustapippuri. Hämmennä pata-ainekset sekaisin. Kiehauta ja maista lientä ja lisää makusi mukaan suolaa tarvittaessa.

Kypsennä kanapataa uunissa 180°C tunnin ajan.

Nauti riisin, pastan tai perunoiden kanssa.

Viinilasillinen

Campo Viejo Crianza. Espanja. Alkon nro 006941. Hinta 12,99€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Masi Campofiorin, Italia. Alkon nro 006364. Hinta 16,89€.
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, luumuinen, pippurinen, yrttinen.

Norton Privada, Argentiina. Alkon nro 432417. Hinta 17,99€.
Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, kirsikkainen, vaniljainen, pippurinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja