Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Juustoinen kesäkurpitsafritteri ja paistettu kuha

4.9/5 - (30 votes)

Kesäkurpitsasta valmistuu herkulliset fritterit eli pihvit. Kesäkurpitsafritterit maustaa Västerbotten-juusto ja niiden valmistus on varsin helppoa. Lisäksi valmistetaan paistettua kuhaa ja raikas kevätsipulilla maustettu jogurttikastike.

  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 1 pussi kevätsipulinvarsia
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 1½ dl venhäjauhoja
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 3 kpl kananmunia
  • 150 Västerbotten-juustoraastetta
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapuppiria
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2-4 kpl kuhafileitä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen
  • 3 dl maustamatonta paksua jogurttia
  • 1 nippu/pussi kevätsipulinvarsia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Juustoiset kesäkurpitsafritterit maistuvat myös sellaisenaan

Pese kesäkurpitsa(t) huolellisesti. Niitä ei tarvitse kuoria. Tee raastimella kesäkurpitsasta raasteetta. Paine huolellisesti kesäkurpitsaraasteesta neste pois keittiöpyyhkeen välissä.

Kuori ja pilko pieniksi kevätsipulin varret ja valkosipulin kynsi. Sekoita kulhossa kesäkurpitsapihvimassaksi kesäkurpitsaraaste, sipulit, vehnäjauhot, korppujauho, kananmunat, juustoraaste, suola ja mustapippuri. Anna taikinan maustua kymmenen minuuttia. Laita uunipellille leivinpaperiarkki ja levitä oliiviöljy sen päälle. Muotoile lusikalla kesäkurpitsamassasta pihvejä uunipellille. Paista kesäkurpitsafritteitä uunissa 220°C noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kullan ruskeita.

Leikkaa kevätsipuli pieneksi silpuksi. Sekoita jogurtti, kevätsipulisilppu, suola, sokeria ja mustapippuri kulhossa. Anna jogurttikastikkeen maustua jääkaapissa puoli tuntia.

Poista kuhafileistä ruohot leikkaamalla v-muotoinen lovi pääpuolen ruotokohtaan. Mausta kuhafileet suolalla ja mustapippurilla. Anna kuhafileiden maustua puolisen tuntia. Kääntele fileet vehnäjauhoissa ennen paistamista. Paista kuhafileitä paistinpannulla voissa noin minuuttia molemmilta puolilta.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, hennon yrttinen, mineraalinen.

Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 13,99€.
Kuiva, keskihapokas, aprikoosinen, omenainen, kevyen sitruksinen, hienon mausteinen.

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic, Saksa. Alkon nro 947737. Hinta 11,49€.
Vaaleankeltainen, kuiva, hapokas, sitruksinen, viehkeän mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close