Juhlat Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Rapeat lakritsipunajuuret

4.9/5 - (18 votes)

Uunissa rapeaksi paahdetut ohuet punajuuriviipaleet maustetaan lakritsijauheella. Ne sopivat mainiosti kala-, kana-, liha- ja kasvisruokien lisukkeeksi. Toki ne myös maistuvat ihan sellaisenaan.

Uunissa paahdetut rapeat lakritsipunajuuret (4-6 hlölle)

  • 600 g punajuuria
  • 1 tl lakritsijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Rapeat lakritsipunajuuret sopivat lisukkeeksi moneen ruokaan

Pese punajuuret huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa veitsellä punajuurien kannat ja lakit pois. Viipaloi punajuuret ohuiksi siivuiksi. Laita punajuuret isoon uunin kestävään pannuun tai vuokaan. Lisää joukkoon lakritsijauhe, suola, mustapippuri ja oliiviöljy. Sekoita huolellisesti.

Paahda punajuuria uunissa 200°C keskitasolla noin 45-60 minuuttia. Käännä punajuuria välillä. Ota punajuurien pois uunista, kun niiden pinta on tummunut ja ne ovat kypsiä.

Nauti sellaisenaan tai mielesesi lisukkeen kanssa.

Viinilasillinen

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 20,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kukkainen.

Castillo de Molina Gran Reserva Pinot Noir, Chile. Alkon nro 455377. Hinta 12,48€.
Keskitäyteläinen, tasapainoiset tanniinit, hedelmäisen punamarjainen, hennon vaniljainen.

Llai Llai Pinot Noir, Chile. Alkon nro 438117. Hinta 14,49€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close