Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Saganakisalaatti on ihanaa

4.9/5 - (30 votes)

Aromipajan salaatissa saganakijuusto tarjoillaan rucolan, vesimelonin ja raikkaan jogurtti-piparjuurikastikkeen kera. Saganakijuusto on yksi suosikeistani kreikkalaisessa keittiössä. Saganaki on yleensä miedosta juustosta leikattu pala, joka leivitetään ja paistetaan. Juuston ihanan rapean pinnan alla on lämmintä ja pehmeää juustoa.

Paistettu saganakijuusto ja vesimeloni-rucolasalaatti (4 hlölle)

  • 200 g saganakijuustoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 dl nehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhola
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • ½ kpl sitruuna

Paneroitu saganakijuusto on päältä rapeaa ja sisältä pehmeää

Leikkaa saganaki neljäksi noin senttimetrin paksuiseksi kolmioksi. Leivitä juustopalat pyörittelemällä ne ensiksi vehnäjauhoissa. Kasta juustopalat sen jälkeen kevyesti vatkatussa kananmunassa. Viimeistele leivitys pyörittelemällä juustopalaja korppujauhoissa. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista saganakipaloja molemmilta puolilta noin 1-2 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta juustopalat talouspaperin päälle.

Sekoita jogurtti ja piparjuuritahna. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia.

Leikkaa vesimeloni pieniksi kuutioiksi. Asettele lautaselle rucolaa, vesimelonikuutioita ja jogurtti-piparjuurikastiketta. Viimeistele salaatti nostelemalla sen päälle saganakijuusto ja puristamalla sen päälle hieman sitruunamehua.

Viinilasillinen

Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier, Chile, Alkon nro , Hinta 12,48€.
Kuiva, hapokas, limettinen, mangoinen, kukkainen, hennon mineraalinen.

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,99€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Savia Viva Familia Organic Xarel-lo, Espanja. Alkon nro 582567. Hinta 11,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen persikkainen, hennon yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja