Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Savumuikusta tulee loistava hot dog

4.9/5 - (20 votes)

Savumuikkusäilykkeestä on moneksi. Siitä valmistuu käden käänteessä loistava hot dog. Hodarin väliin valmistetaan mummon etikkakurkkuja. Tillillä maustettu jogurttimajoneesi kruunaa koko komeuden.

Hot dog savumuikusta, etikkakurkkuja ja tilli-jogurttimajoneesia (5 kpl)

  • 1 kpl kurkku
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1½ dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta tillisilppua
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl tuoretta tillisilppua

Savumuikkuhodari maistuu herkulliselta

Sekoita väkiviinaetikka, vesi, sokeria, suola ja tillisilppu sekaisen kannellisessa kulhossa. Varmista, että sokeri ja suola liukenevat seokseen. Pese kurkku huolella ja leikkaa siitä ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä. Laita kurkut kannelliseen kulhoon ja hölskyttele ne sekaisin. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Sekoita jogurtti, majoneesi ja tillisilppu kulhossa. Anna jogurttimajoneesin maustua jääkaapissa tunnin ajan.

Paahda hot hod -sämpylät leivänpaahtimessa. Täytä sämpylät etikkakurkuilla, majoneesilla ja savumuikuilla. Viimeistele hodarit tillinoksilla.

Viinilasillinen

Esporão Reserva Branco, Portugali. Alkon nro 950114. Hinta 21,99€.
Kuiva, hapokas, persikkainen, mineraalinen, pähkinäinen.

Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, metsämansikkainen, karpaloinen, villivadelmainen, punaherukkainen, yrttinen.

KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,49€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close