Savustetusta lämminsavulohesta valmistuu käden käänteessä herkullinen välipalarieska. Leivän valmistukseen kuluu aikaa muutama hassu minuutti. Rieska on kuitenkin täyttävä arjen pelastaja.
Herkullinen välipalarieska (4 hlölle)
- 200 g Lapin TuliSavulohta
- 4 kpl kananmunia
- 100 g jääsalaattia
- 400 g punajuurisalaattia
- 4 viipaletta kaurarieskaa
- voita voiteluun
Herkullinen välipalarieska valmistuu muutamassa minuutissa
Keitä kananmunat kypsäksi. Yksi helppo tapa keittää kananmunat, on laittaa munat kattilaan kylmään veteen. Laita kattila liedelle ja odota kunnes vesi kiehuu. Anna kiehua kannen alla yhden minuutin ajan. Sammuta liesi ja anna munien olla kannen alla 10 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä. Kuori munat ja viipaloi ne.
Kokoa rieskat voitelemalla ja asettelemalla niiden päälle salaattia, punajuurisalaattia, kananmunia ja savulohta.
Viinilasillinen
Mayu Rose, Chile. Alkon nro 928197. Hinta 12,98€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, hennon mausteinen.
KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,49€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.
Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 14,98€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja