Herkullinen lohiannos valmistuu graavilohesta ja piparjuuri-piimä-kastikkeesta, joka maustetaan tilliöljyllä. Raikas kastike nostaa graavilohen aivan uudelle tasolle. Suosittelen kokeilemaan heti!
Graavilohta raikkaassa piparjuuri-piimäkastikkeessa sekä tilliöljyä (4 hlölle)
- 300 g graavilohta
- 3 dl piimää
- 3 rkl maustamatonta majoneesia
- 3 rkl Caviart oranssia merilevämätiä
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl piparjuuritahnaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 ruukku tilliä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl sokeria
Leikkaa graavilohi kuutioksi.
Sekoita kulhossa piimä, majoneesi, merilevämäti, sitruunan mehu, piparjuuritahnam sokeri, suola ja rouhittu mustapippuri. Anna maustua jääkaapissa hetken. Kastike voi hyvin maustua jääkaapissa vaikka yön yli.
Aja tilliöljy mahdollisimman hienoksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Öljynkin voi valmistaa etukäteen jääkaappiin vuorokautta ennen.
Kokoa annos nostelemalla lautasen keskelle keko graavilohikuutioita. Voit käyttää avuksi muottia. Lusikoi piparjuuri-piimäkastiketta graavilohikeon ympärille. Valuta tilliöljylä piimäkastikkeeseen ja sekoita se kevyesti sekaisin pienellä lusikalla tai syömäpuikolla.
Viinilasillinen
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.
Tekti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja