Espanjalainen gazpachokeitto on kasvisruokaa parhaimmillaan. Kevyeen ja herkulliseen kasviskeittoon sopii loistavasti lisukkeeksi pienet mozzarellapallot ja murennetut cashewpähkinät.
Espanjalainen gazpacho keitto (4-6 hlölle)
- 600 g kypsiä tomaatteja
- 1 kpl punainen paprika
- 2 kpl isoa avomaankurkkua
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- ½ kpl mieto punainen chili
- 2 kpl vaaleaa leipäviipaletta (esim. paahtoleipä)
- 1 dl oliiviöljyä
- 4 rkl viinietikkaa
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 tl rouhittua mustapippuria
Esillepanoon tarvitset
- 125 g cashewpähkinöitä
- 150 g mini mozzarellaa
Halkaise tomaatit kannan kohdalta puoliksi ja poista niistä kannat veitsellä. Paloittele tomaatit. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele. Kuori avomaankurkut ja leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa chili halki ja poista siemenet. Leikkaa leivistä kuoret pois.
Soseuta kaikki keittoainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Laimenna keittoa tarvittaessa vedellä. Keitto saa olla kuitenkin paksuhkoa.
Viilennä keitto hyvin jääkaapissa.
Viimeistele keitto pikkusilla mozzarellapalloilla (tai mozzarellapaloilla) ja veitsellä murskatuilla cashewpähkinöillä.
Viinilasillinen
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.
Resepti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja