Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Herkkuleipä kananpojasta ja sienisalaatista

4.7/5 - (42 votes)

Herkullinen leipä valmistuu helposti Kariniemen kananpojan valmiiksi paistetuista fileepaloista. Lisäksi tarvitaan sienisalaattia ja srirachamajoneesia. Tätä leipää on vaikea vastustaa, kokeile vaikka!

Herkkuleipä kanasta, sienisalaatista ja sriracha-majoneesista (6 hlölle)

  • 3 dl suolasieniä tai ryöpättyjä metsäsieniä
  • ½ kpl sipuli
  • ½ tl valkopippuria rouhittuna
  • 1 dl smetanaa
  • (suolaa)
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • 2 dl oliiviöljyä
  • ½ kpl lime
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ dl sriracha-kastiketta

Jos käytät vahvasti suolattuja suolasieniä, liota niitä kylmässä vedessä muutama tunti. Purista liotetut sienet kuiviksi. Hienonna sienet ja kuorittu sipuli. Sekoita astiassa kaikki aineet. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna salaatin maustua ennen tarjoilua tunti jääkaapissa.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuainen ja laita se tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ limen raastettu kuori, valkopippuri, suola ja sokeri. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Lisää majoneesin joukkoon sriracha-kastike. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Leikkaa kananpojan fileepalat viipaleiksi. Kokoa leipäviipaleiden päälle rucolan versoja, sienisalaattia, kananpojan viipaleita ja sriracha-majoneesia.

Viinilasillinen

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Dopff Riesling Cuvée Europe, Ranska. Alkon nro 007561. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, hennon aprikoosinen, kukkainen, mineraalinen.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 14,89€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close