Karjalanpiirakkahampurilainen

6.5.2016

Karjalanpiirakkahampurilainen
32 arviota - 4.8

Moilas haastoi Aromipajan kilpailuun ja pyysi kehittämään herkun heidän gluteenittomasta karjalanpiirakasta. Perinneruoasta syntyi mainion makuinen karjalanpiirakkahampurilainen. Se täytetään kylmäsavuporomajoneesilla, omatekoisella ketsupilla, kotimaisella kypsytetyllä Cheddar-juustolla sekä laadukkaalla vastajauhetulla jauhelihapihvillä. Suosittelen käyttämään hampurilaisen valmistuksessa hiiligrilliä!

Äänestä Aromipajan karjalanpiirakka-hampurilainen voittoon ja voit itsekin voittaa 100€:n lahjakortin ruokakauppaan!

Moilas_Aromipaja_karjalanpiirakkahampurilainen

Karjalanpiirakkahampurilainen_1

Karjalanpiirakkahampurilainen (5 hlölle)

  • 2 ps (10 kpl) Moilas gluteeniton riisipiirakka
  • 600 g jauhettua härkää (rasvaprosentti noin 20%)
  • 2 tl hyvälaatuista suolaa
  • 2 rkl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 kpl kananmuna
  • 2 ½ dl auringonkukkaöljyä
  • ½ kpl lime
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 100 g kylmäsavuporoa
  • 1 tlk Mutti-tomaattimurskaa
  • 1 dl vadelmaviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vastajauhettua mustapippuria
  • ½ tl vastajauhettua valkopippuria
  • ½ dl hienoksi murennettua musta tornisientä (tai suppilovahveroa)
  • 160 g Jukolan juuston aitoa kypsytettyä Cheddaria
  • 1 rs vuonankaalia

Karjalanpiirakkahampurilainen_3

Kylmäsavuporomajoneesi
Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuainen ja laita se tehosekoitinkulhoon. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, ½ tl suolaa sekä 1 tl sinappia. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Lisää valmiiseen majoneesiin hienonnettu kylmäsavuporo sekä anna sen tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Omatekoinen ketsuppi
Laita tomaattimurska, vadelmaviinietikka, sokeri, mustapippuri, valkopippuri ja murennetut sienet kattilaan. Anna kiehua kasaan hymyillen puoli tuntia. Tarkasta maku ja jäähdytä ketsuppi jääkaapissa.

Jauhelihapihvit
Pyydä kauppiaasi jauhamaan tarpeeksi rasvaa (noin 20%) sisältävästä palasta esimerkiksi härän/naudan etuselkää jauhelihaa. Liha on hyvä jauhaa ainoastaan kerran, että sen koostumus pysyy tarpeeksi lihamaisena. Jos kauppiaasi pystyy jauhamaan lihan vielä lihasyiden myötäisesti, on tulos paras mahdollinen. Muotoile lihasta varovaisesti neljä pihviä ja varo ettei pihvistä tule liian tiivis. Paista kuumassa grillissä ilman rasvaa ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Karjalanpiirakkahampurilainen kokoaminen
Valmista karjalanpiirakat uunissa ohjeen mukaisesti. Ennen tarjoilua paahda piirakoihin kaunis väri grillissä parilalevyllä. Kokoa hampurilainen laittamalla karjalanpiirakan päälle omatekoista ketsuppia ja kylmäsavuporomajoneesia. Asettele näiden päälle pihvi, cheddarjuustoviipale ja vuonankaalia. Asettele toinen piirakka kanneksi. Nauti!

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Karjalanpiirakkahampurilainen_5

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: