Sienisalaatti-kylmäsavuhärkäleipä

14.7.2019

Sienisalaatti-kylmäsavuhärkäleipä
18 arviota - 4.6

Metsäsieniaika on käsillä. Sienisalaatista, kylmäsavuhärästä, chili-cheddarista ja paahdetuista pinjansiemenistä valmistuu käden käänteessä herkullinen leipä.

 

Metsäsienisalaatti-kylmäsavuhärkäleipä (6 hlölle)

  • 3 dl suolasieniä tai ryöpättyjä metsäsieniä
  • ½ kpl pieni sipuli
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria rouhittuna
  • 1 dl smetanaa
  • 6 siivua saaristolaisleipä
  • 100 g kylmäsavuhärkää
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 100 g Jukolan aito cheddar chili
  • 1 rasia Mimis-salaatinversoja

Jos käytät suolasieniä, liota ne yön yli kylmässä vedessä. Purista liotetut sienet kuiviksi. Hienonna sienet ja kuorittu sipuli. Sekoita astiassa kaikki aineet. Anna salaatin maustua ennen tarjoilua tunti jääkaapissa.

Paahda pinjansiemeniin kauniin ruskea väri kuivalla paistinpannulla. Varo, sillä ne palavat helposti. Leikkaa kylmäsavuhärkä ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi chili-cheddar pieniksi kuutioiksi. Koko leipä laittamalla leivän päälle sienisalaattia, kylmäsavuhärkäsuikaleita, chili-cheddaria, pinjansiemeniä ja Mimis-versoja.

Viinilasillinen

Reiterer Rosé Extra Dry, Itävalta. Alkon nro 934705. Hinta 21,76€.
Kuiva, keskihapokas, mansikkainen, punaherukkainen, viehkeän yrttinen.

Reiterer Zero Frizzante Rosé, Itävalta. Alkon nro 955041. Hinta 17,81€.
Kuiva, hapokas, omenainen, sitruksinen, punamarjainen, kevyen yrttinen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli: