Kreikkalainen salaatti ja tsatsiki

14.8.2014

Kreikkalainen salaatti ja tsatsiki
16 arviota - 4.4

Hyvät kesämuistot palaavat mieliimme nauttiessamme raikasta ja maistuvaa kreikkalaista salaattia tsatsikin kera. Syytä huoleen ei ole, sillä seuraava kesä on jo oven takana!

Kreikkalainensalaatti_4

Kreikkalainen salaatti ja tsatsiki

  • 20 kpl kirsikkitomaatteja
  • 1 kpl kurkku
  • 1 rkl sipuli
  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g mustia oliiveja
  • 2 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • ½ kpl kurkku
  • 1 kpl isohko valkosipulin kynsi
  • 10 kpl tuoreita mintun lehtiä
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa

Pese ja raasta kurkku. Laita kurkkuraaste siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä jogurtti, hienonnettu valkosipuli, valutettu kurkku, sokeri ja hienonnetut mintun lehdet. Anna maustua viileässä noin tunnin verran.

Pese kaikki salaattiin tulevat ainesosat hyvin. Halkaise kirsikkatomaatit, hienonna sipuli ja leikkaa kurkusta noin puolen senttimetsin kokoisia kuutioita. Asettele ainekset lautaselle ja murenna päälle fetajuustoa. Annostele lopuksi tsatsikia joko salaatin päälle tai sen vierelle. Koristele annos mieleiseksesi mintunlehdillä ja yksittäisillä salaatinlehdillä.

Kreikkalainensalaatti_2

Viinilasillinen

Pongrácz. Etelä-Afrikka, Western Cape. Alkon nro 555687. Hinta 14,90€.
Erittäin kuiva, tasapainoisen hapokas, sitruksinen, miellyttävän persikkainen, mineraalinen, paahteinen.

Pongrácz Rosé, Etelä-Afrikka, Western Cape. Alkon nro 520977. Hinta 15,89€
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, punamarjainen, hennon paahteinen.

Teksti ja kuvat Mikko Niemi / Aromipaja

Kreikkalainensalaatti_3

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: