Kuvittele lautasella täydellinen liitto: samettisen pehmeä burrata, makeaksi kypsyneet tomaatit ja suussa rouskuvat, paahdetut hasselpähkinät. Burratan kiinteä mozzarellakuori kätkee sisäänsä kermaisen stracciatellan ja hyytyneen kerman, jotka yhdessä sulavat suussa vastustamattoman pehmeäksi nautinnoksi.

Burrataa, tomaatteja ja paahdettuja hasselpähkinöitä (4-6 hlölle)
- 2 kpl (250g) Burrataa
- 500 g keltaisia luumutomaatteja (tai muita tomaatteja)
- 1 tl Maldon-suolaa
- 3 rkl granaattiomena balsamicokastiketta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- kourallinen basilikan lehtiä
- 2 dl kokonaisia hasselpähkinöitä
Burrata on samettisen pehmää
Huuhtele tomaatit hyvin. Leikkaa tomaatit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Laita tomaatit kulhoon ja mausta ne suolalla, granaattiomenabalsamicokastikkeella, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.
Halkaise veitsellä kokonaiset hasselpähkinät. Laita pähkinät leivinpaperin päälle ja paahda niitä 200°C uunissa 10-15 minuuttia. Varo, ettei pähkinät pala.
Laita burrata juustot kulhoon ja riko niiden rakenne rikki haarukalla. Annostele burrataa lautasille. Nostele juuston päälle tomaatteja. Viimeistele annokset hasselpähkinöillä ja tuoreilla basilikan lehdillä.

Viinilasillinen
KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,79€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.
Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,98€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 16,49€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, miellyttävän mineraalinen.