Juhlat Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Västerbotten kesäkurpitsapihvit

4.7/5 - (37 votes)

Kesäkurpitsasta valmistuu helposti makoisat pihvit. Kesäkurpitsafritterit maustaa Västerbotten-juusto ja niiden valmistus on varsin helppoa. Kesäkurpitsapihvit sopivat loistavasti nautittavaksi sellaisenaan tai voit syödä ne kalan, kanan tai lihan seurana.

  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 1 pussi kevätsipulinvarsia
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 3 kpl kananmunia
  • 150 Västerbotten-juustoraastetta
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapuppiria
  • ½ dl oliiviöljyä

Juustoiset kesäkurpitsapihvit sopivat kalan, kanan tai lihan kanssa

Pese kesäkurpitsa(t) huolellisesti. Niitä ei tarvitse kuoria. Tee raastimella kesäkurpitsasta raasteetta. Paine huolellisesti kesäkurpitsaraasteesta neste pois keittiöpyyhkeen välissä.

Kuori ja pilko pieniksi kevätsipulin varret ja valkosipulin kynsi. Sekoita kulhossa kesäkurpitsapihvimassaksi kesäkurpitsaraaste, sipulit, vehnäjauhot, korppujauho, kananmunat, juustoraaste, suola ja mustapippuri. Anna taikinan maustua kymmenen minuuttia. Laita uunipellille leivinpaperiarkki ja levitä oliiviöljy sen päälle. Muotoile lusikalla kesäkurpitsamassasta pihvejä uunipellille. Paista kesäkurpitsafritteitä uunissa 220°C noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kullan ruskeita.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, hennon yrttinen, mineraalinen.

Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 13,99€.
Kuiva, keskihapokas, aprikoosinen, omenainen, kevyen sitruksinen, hienon mausteinen.

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic, Saksa. Alkon nro 947737. Hinta 11,49€.
Vaaleankeltainen, kuiva, hapokas, sitruksinen, viehkeän mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja