Juhlat Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Tartar maistuu salaatin kera

4.9/5 - (24 votes)

Tartar on raakana syötävää lihaa. Tartar maustetaan usein worcesterkastikkeella, tabascolla, sinapilla, suolalla, pippurilla, kapriksella ja sipulilla. Tartar maistuu loistavasti myös rapean salaatin päällä. Tartarin valmistaminen kotona ei ole vaikeaa!

Tartarlihaa rapean salaatin kera (4 hlölle)

  • 400 g naudan ulkofileetä tai sisäpaistia
  • 1 rkl worcesterkastiketta
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 tl tabascoa
  • 1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 1½ tl hyvälaatuista suolaa
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 40 g kapriksia
  • 200 g sydänsalaattia

Tartar maistuu rapean salaatin päällä

Puhdista lihasta kalvot ja jänteet huolellisesti. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi erittäin terävällä veitsellä. Mausta liha ruohosipulilla, sinapilla, worcesterkastikkeella, tabascolla, mustapippurilla ja suolalla. Leikkaa suolakurkku ja kaprikset pieniksi kuutioiksi. Anna tartarin maustua jääkaapissa 20 minuuttia.

Pese salaattia ja irroita varovasti sen lehdet. Annostele tartarlihaa salaatinlehtien päälle. Viimeistele annokset kapriksilla, ruohosipulilla ja halutessasi tuoreella rosmariinilla.

Viinilasillinen

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.

Mommessin Morgon Côte du Py, Ranska. Alkon nro 470377. Hinta 20,88€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.

Kuvat ja tekstit: Mikko Niemi / Aromipaja