Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Yrttihummus sopii kesään

4.9/5 - (20 votes)

Maistuva yrttihummus on monipuolinen lisuke. Voit nauttia sitä uusien perunoiden, kalan, kanan, kasvisten, lihan, salaatin tai leivän kanssa. Yrttihummuksen valmistaminen on helppoa ja se säilyy jääkaapissa hyvin viikon verran.

  • 1 tlk (380 g/230 g) kikherneitä suolaliemessä
  • 1-2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1 dl ruohosipulia silputtuna
  • 2 dl tuoretta basilikaa silputtuna
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl tahinia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ dl vettä
  • 1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
  • 1 dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl mantelirouhetta

Yrttihummus sopii loistavasti uusien perunoiden kanssa nautittavaksi

Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi veitsellä. Aja sauvasekoittimella tai tehosekoittimella kaikki hummuksen ainekset samettiseksi tahnaksi. Lisää vettä tarpeen mukaan, jotta saat tahnasta sopivan paksuista.

Valmista yrttiöljy ajamalla sauvasekoittimella basilika, ruohosipuli ja oliiviöljy hienoksi.

Nostele hummus tarjoiluastiaan ja lisää sen päälle yrttiöljy. Viimeistele annos mantelirouheella. Nauti haluamasi lisukkeen kera tai dippaa leivän kanssa.

Savia Viva Familia Organic Xarel-lo, Espanja. Alkon nro 582567. Hinta 11,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen persikkainen, hennon yrttinen.

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,99€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close