Ragù on italialainen, tyypillisesti pastan kanssa tarjottava lihakastike. Ragusta on olemassa luikuisia erilaisia versioita. Kanan jauhelihasta valmistuu edullinen kanaragu. Tomaattipohjainen paprikalla ja maustekurkulla aromisoitu pitkään haudutettu kastike ovat oiva valinta kevyempää ruokaa rakastavalle.
Italialainen tomaatilla, paprikalla ja maustekurkuilla maustettu kanapasta (4-6 hlölle)
- 400 g kanan jauheliha
- 2 kpl sipuleita
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 prk (180g) paprikasalaattia
- 1 prk (250g) maustekurkkukuutioita
- 1 prk Mutti tomaattimurskaa
- 4 rkl Mutti tuplakonsenroitua tomaattipyreetä
- 3 rkl kanafondia
- 4 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl tuoretta silputtua basilikaa
- 500 g pastaa
- suolaa
- oliiviöljyä
- parmesaania
Kanapastan täyteläisen maun salaisuus on pitkään kypsennys
Kuori sipulit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia, valkosipulia ja lehtisellerikuutioita pannulla tai kasarissa viisi minuuttia. Ruskista oliiviöljyssä kanan jauheliha.
Lisää kasariin/pannulle kanan jauhelihan joukkoon, sipulit, valutettu paprikasalaatti, valutetut maustekurkkukuutiot, tomaattimurska, tomaattipyree, kanafondi, viinietikka ja rouhittu mustapippuri. Keitä kastiketta pienellä lämmöllä vähintään puolen tunnin ajan aina välillä sekoittaen. Maista ja lisää suolaa mieleisesi määrä. Lisää lopuksi tuore silputtu basilika ja loraus oliiviöljyä.
Keitä pasta ohjeen mukaan runsaalla suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä, älä huuhtele. Lisää annoksen päälle halutessasi jotain voimakasta juustoa (parmesaani, pecorino tms.)
Viinilasillinen
Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 10,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.
Llai Llai Pinot Noir, Chile. Alkon nro 438117. Hinta 13,68€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.
Torres Clos Ancestral, Espanja. Alkon nro 901101. Hinta 18,30€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, metsämarjainen, karpaloinen, paahteisen yrttinen.
Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja