Kesä-syksy on sienien aikaa. Kantarellit ovat monen mielestä parhaita ruokasieniämme. Puhdistuksen jälkeen ne ovat valmiita käytettäväksi heti. Parhaimmillaan nämä sienet ovat tuoreeltaan, heti poimimisen jälkeen. Helpon ja herkullisen amuse bouchen saat ruisnapeista, tuorejuustosta, aurinkokuivatusta tomaatista ja kantarelleista. Ne sopivat vaikkapa kuohuviiniaperitiivin kanssa tarjoiltavaksi.
Kantarelleja, aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua tuorejuustoa ja ruisnappeja
- Ruisnappeja
- 1 l kantarelleja
- 1 kpl pieni sipuli
- 1 dl tuoretta persiljasilppua
- 70 g porsaan savukylkeä
- 1 prk mascarponejuustoa
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
Puhdista ja hienonna kantarellit ja pieni sipuli. Leikkaa myös savukylki pieniksi kuutioiksi. Paista savukylkikuutiot rapeiksi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää kantarellit, sipulikuutiot ja persiljasilppu sekä paista seos kypsäksi.
Valuta ja pieni aurinkokuitatut tomaatit. Lisää ne mascarponejuustoon ja sekoita.
Lisää ruisnappejen päälle aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua mascarponejuustoa ja kantarelliseosta. Koristele ruisnapit persiljalla.
Viinilasillinen
Barth Riesling Brut, Saksa. Alkon nro 513537. Hinta 19,89€.
Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, hennon kukkainen, miellyttävän mineraalinen, kevyen paahteinen.
Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja